Fietsen & wandelen

Camping Zwinderen ligt aan de rand van het authentiek Drentse esdorp Zwinderen. Mooie Saksische boerderijen staan rondom de eeuwenoude brink, het lijkt hier alsof de tijd heeft stilgestaan.

Vanaf de camping zijn er veel mogelijkheden voor het maken van fiets- en wandeltochten. Bijvoorbeeld door de nabijgelegen Boswachterij Gees of landgoed de Klencke. Wij hebben voor u een tal van routes te leen.

Boswachterij Gees 🔗

Ontdek boswachterij Gees, een stil stukje Drenthe om heerlijk te wandelen en te fietsen. Met loofbomen, vennetjes, heidevelden en de grootste zwerfkei van de provincie.

Landgoed de Klencke 🔗

De Klencke is een zeldzaam gaaf en compleet ensemble van havezate, boerderijen, beekdal, bossen, akkers en heide. Het is een mooi voorbeeld van het Drentse esdorpenlandschap en een Drentse havezate met een grote cultuurhistorische waarde.

Cultuur

Monumentendorp Orvelte 🔗

In het levendige monumentendorp Orvelte – waar mensen gewoon wonen en werken – beleeft u de geschiedenis aan den lijve. Ga mee op reis en beleef Orvelte zelf!

Openluchtmuseum Ellert en Brammert 🔗

Het openluchtmuseum laat het wonen en leven van inwoners van Drenthe in het verleden op diverse manieren zien. De plaggenhut neemt hier een centrale plaats in. Dit is de meest primitieve huisvesting. De rode draad door het museum laat een steeds `modernere` bewoning zien.

Hunebedcentrum Borger 🔗

Neem de ‘Hunebed Highway’ en bezoek het Hunebedcentrum in Borger. Het centrum op de Drentse Hondsrug zet u op het spoor naar de prehistorie. Naar de tijd dat de eerste boeren zich in Drenthe vestigden. Deze boeren bouwden de indrukwekkende stenen grafmonumenten waarvan de restanten nu nog steeds in het Drentse landschap zijn te bewonderen. Er staan er nog 54 en het grootste staat pal naast het centrum.

Veenpark Barger-Compascuum 🔗

Zien, ontdekken, doen en leren in het grootste museum van Nederland. Van een dorp van plaggenhutten tot het dorpsleven in het veen.

Ontdek het Veenpark per stoomtrein, of wat dacht je van een tochtje per turfschip? Voor kinderen is er een grote nieuwe speeltuin en voor de hele familie, van groot tot klein, een digitale speurtocht. Leuk en leerzaam!

Herinneringscentrum Kamp Westerbork 🔗

In het Herinneringscentrum Kamp Westerbork wordt over het leven in het kamp verteld. Originele filmbeelden uit 1944, een gedeeltelijk ingerichte barak, een uit de trein geworpen laatste afscheidsgroet, een grote maquette van het kamp, een tekening van spelende kinderen en vele andere presentaties geven een beeld en een gevoel van dit sprekende verleden.

Natuur

De Hondsrug UNESCO Global Geopark 🔗

Ontdek de hotspots in het Hondsruggebied, de meest bijzondere plekken waar van alles te zien en te beleven is. Hunebedden, middeleeuwse kerken, het archeologisch reservaat, mooie esdorpen, een kasteel, fraaie natuurgebieden en nog veel meer….

Avontuurlijk Gees Safaritocht 🔗

Een adembenemend avontuur in stoere landrover rondom Gees, de Geeserstroom, de Mepperhooilanden; een schitterend beekdal landschap met meanders, bos en akkers.

Voor de kinderen

Wildlands Adventure ZOO 🔗

Maak kennis met de olifantenfamilie en klim via touwbruggen hoog door de jungle tussen de apen. Maak een spectaculaire rit in de achtbaan Tweestryd en ontmoet de twee leeuwenwelpen. Verwonder je over de speelse capriolen van de zeeleeuwen en ijsberen. Kom naar WILDLANDS en maak een wereldreis in één dag.

Plopsa indoor Coevorden 🔗

Buitengewoon veel binnenpret in Plopsa Indoor Coevorden! Laat je betoveren door de magische wereld van Studio 100 en beleef een onvergetelijke dag in het mooiste indoorpretpark van Nederland!

Attractiepark Slagharen 🔗

Ontdek het Wilde Westen van Nederland in Attractie-& Vakantiepark Slagharen. Beleef als cowboy of indiaan een geweldig avontuur in meer dan dertig spannende attracties en verbluffende shows!