Cultuur

Monumentendorp Orvelte 🔗

In het levendige monumentendorp Orvelte – waar mensen gewoon wonen en werken – beleeft u de geschiedenis aan den lijve. Ga mee op reis en beleef Orvelte zelf!

Openluchtmuseum Ellert en Brammert 🔗

Het openluchtmuseum laat het wonen en leven van inwoners van Drenthe in het verleden op diverse manieren zien. De plaggenhut neemt hier een centrale plaats in. Dit is de meest primitieve huisvesting. De rode draad door het museum laat een steeds `modernere` bewoning zien.

Hunebedcentrum Borger 🔗

Neem de ‘Hunebed Highway’ en bezoek het Hunebedcentrum in Borger. Het centrum op de Drentse Hondsrug zet u op het spoor naar de prehistorie. Naar de tijd dat de eerste boeren zich in Drenthe vestigden. Deze boeren bouwden de indrukwekkende stenen grafmonumenten waarvan de restanten nu nog steeds in het Drentse landschap zijn te bewonderen. Er staan er nog 54 en het grootste staat pal naast het centrum.

Veenpark Barger-Compascuum 🔗

Zien, ontdekken, doen en leren in het grootste museum van Nederland. Van een dorp van plaggenhutten tot het dorpsleven in het veen.

Ontdek het Veenpark per stoomtrein, of wat dacht je van een tochtje per turfschip? Voor kinderen is er een grote nieuwe speeltuin en voor de hele familie, van groot tot klein, een digitale speurtocht. Leuk en leerzaam!

Herinneringscentrum Kamp Westerbork 🔗

In het Herinneringscentrum Kamp Westerbork wordt over het leven in het kamp verteld. Originele filmbeelden uit 1944, een gedeeltelijk ingerichte barak, een uit de trein geworpen laatste afscheidsgroet, een grote maquette van het kamp, een tekening van spelende kinderen en vele andere presentaties geven een beeld en een gevoel van dit sprekende verleden.